Biznes i finanse

Otwieramy mobilną lodziarnię – czego potrzebujesz na początek

Dość specyficznym biznesem, który charakteryzuje się sezonowością, prowadzony jest bez stałej siedziby, jednak wymaga specjalistycznego sprzętu oraz szeregu pozwoleń, umożliwiających sprzedaż żywności, jest mobilna lodziarnia. Mimo swojej okresowości lodziarnia na kółkach może okazać się bardzo dochodowym biznesem, który wiąże się z przyjemnością i niesieniem radości. W końcu nie tylko dzieci, ale także dorośli uwielbiają ten orzeźwiający i chłodzący w upalne dni przysmak, jakim są właśnie lody.

Mobilna lodziarnia to doskonałe rozwiązanie dla wszystkich tych osób, które chcą posiadać swój własny biznes, dzięki któremu będą mogli cieszyć się nie tylko z zysków, ale także sprawiać radość i mieć bezpośredni kontakt z klientem. Oczywiście lodziarnia na kółkach nie może być prowadzona bez posiadania odpowiednich pozwoleń oraz specjalistycznego sprzętu w postaci takich rozwiązań jak np. wózek na lody.

Dlaczego warto zdecydować się na prowadzenie lodziarni na kółkach

Mobilna lodziarnia to biznes, w którego przypadku nie jest wymagane posiadanie stałej siedziby, charakteryzuje się sezonowością, choć należy przyznać, że dzięki temu, iż z każdym rokiem lato jest coraz cieplejsze i dłuższe, okres/sezon na lody się wydłuża. Stąd też tego typu działalność staje się coraz bardziej owocna dla wszystkich tych osób, które zdecydują się na prowadzenie biznesu związanego ze sprzedażą lodów pod tzw. chmurką. Dodatkowo warto wspomnieć o wciąż to trwającej modzie na lody naturalne i rzemieślnicze. Ponadto lodziarnia na kółkach daje możliwość prowadzenia sprzedaży w zakresie lodów niemal w dowolnym miejscu.

Korzyści, jakie niesie za sobą prowadzenie lodziarni na kółkach:

  • niewielkie koszty początkowe;
  • możliwość łatwej zmiany lokalizacji;
  • wysoka marża;
  • niewielkie koszty stałe;
  • możliwość zarobienia w ciągu kilku miesięcy na cały rok.

Mobilna lodziarnia – co jest potrzebne do jej prowadzenia

Lodziarnia na kółkach jest biznesem, w którego przypadku należy zadbać nie tylko o uzyskanie odpowiednich pozwoleń związanych ze sprzedażą żywności, ale także profesjonalnego sprzętu, spełniającego wymogi sanepidu i HACCP. Dlatego też chcąc prowadzić biznes w postaci mobilnej lodziarni, należy zadbać/zainwestować w takie urządzenia jak:

Podczas wyboru odpowiedniego sprzętu warto, jest skorzystać z oferty renomowanego producenta, dzięki któremu będziemy mieli gwarancję wysokiej jakości, wydajności i funkcjonalności w zakresie wykorzystywanych urządzeń do prowadzenia lodziarni na kółkach.

Skomentuj

Your email address will not be published.

Zobacz także

Czytaj więcej